Welkom bij

snelwegRIJBEWIJSKEURINGSARTS.nl
VOOR KWALITEIT, BETROUWBAARHEID EN VEILIGHEID IN NEDERLAND

 

Rijbewijs- en medische keuringen

Bij snelopwegrijbewijskeuringsarts.nl kunt u terecht voor kwaliteit keuringen, van rijbewijskeuringen voor 75-plussers tot medische keuringen voor beroepschauffeurs.

Keuringen op uw bedrijf

Hebt u als rijschool, taxi- of transportbedrijf 10 of meer chauffeurs in dienst die tegelijk gekeurd kunnen worden? Rijbewijskeuringsarts dr. nog in te vullen kan deze keuringen op uw eigen locatie uitvoeren. Dit biedt vele voordelen:

  • Geen verlies van inkomsten
  • Geen opname van een vrije dag
  • Alles wordt in één keer, op dezelfde locatie geregeld

Weekend- en avondkeuring
Speciaal voor internationale chauffeurs keurt dr. nog in te vullen ook in het weekend en 's avonds. Deze rijbewijskeuringen vinden plaats in Badhoevedorp:
Sloterweg 303, 1171 VC Badhoevedorp (gebouw Atrium)


Uw keuringsarts
De keuringen worden precies volgens de eisen van het CBR uitgevoerd door dr. Robert nog in te vullen. Dr. nog in te vullen is een toegewijde keuringsarts die werkt met een professioneel, maar menselijk oog.

De keuring
De rijbewijs- of medische keuring is bedoeld om vast te stellen of iemand lichamelijk en geestelijk voldoende gezond is om veilig en zelfstandig een voertuig te kunnen besturen. De keuring bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Bespreking vragenformulier
 • Lichamelijk onderzoek (functioneren van armen, benen en wervelkolom)
 • Beoordeling psychische toestand (OPS Score: Oriëntatie en geheugen, Praktische vaardigheden, Sociaal en persoonlijk functioneren)
 • Bloeddrukmeting
 • Ogentest
 • Urine onderzoek (op suikerziekte) Tip: Laat uw ogen voor de keuring door een opticien (gratis) controleren om een eventuele herkeuring te voorkomen.

Voorbereiding op de keuring
Naar de keuring neemt u zelf het volgende mee:

 • Uw huidige rijbewijs
 • Ingevulde Gezondheidsverklaring (te koop op gemeentehuis en bij het CBR)
 • Schoon potje urine
 • Eventuele medicijnenlijst
 • Eventuele bril/contactlenzen (neem van contactlenzen ook de sterkte mee)

Na de keuring
Na de keuring mag rijbewijskeuringsarts dr. nog in te vullen geen
uitspraak doen over uw medische geschiktheid. Hij schrijft
zijn bevindingen op het Geneeskundig verslag die samen met
de Gezondheidsverklaring naar het CBR wordt gestuurd. De uitslag krijgt
u per brief.

Doorverwijzing
Soms wil het CBR meer informatie n.a.v. het Geneeskundig verslag. U kunt dan worden verwezen naar een medisch specialist. Ook kunt u verplicht worden gesteld een rijtest af te leggen bij een deskundige van het CBR. Uw rijbewijskeuringsarts dr. Nog in te vullen kan u precies informeren over wat u in zulk soort gevallen kunt verwachten.

Uitslag
De uitslag wordt per brief door het CBR aan u meegedeeld. Er zijn drie beslissingen mogelijk:

 • Geschikt: U kunt het rijbewijs laten vernieuwen op het gemeentehuis.
 • Geschikt met beperkende bepalingen: U kunt het rijbewijs laten vernieuwen, maar hierop worden bepaalde voorwaarden opgenomen waaronder u een motorrijtuig mag besturen. Voorbeelden van deze beperkingen zijn: een verplichte bril (code 0106), een verplichting tot automaat(code 1503) of een kortere geldigheidsduur van het rijbewijs (na het 75e levensjaar is die één tot drie jaar).
 • Ongeschikt: U krijgt geen Verklaring van geschiktheid en kunt uw rijbewijs niet laten vernieuwen. U kunt hiertegen in beroep gaan.

Het CBR geeft haar beslissing ook door aan de Dienst Wegverkeer (RDW) voor het Centraal Rijbewijzen- en Bromfietscertificatenregister.

Begin op tijd
Start op tijd met de keuringsprocedure. De wachttijd bij het CBR kan oplopen tot 4 maanden. U kunt de keuring overigens ook eerder, tot maximaal een jaar van tevoren plannen. De Verklaring van geschiktheid voor uw nieuwe rijbewijs is namelijk 1 jaar geldig.

Te laat?
Als u te laat bent en uw rijbewijs verloopt, dan rijdt u onverzekerd rond.

Kies hier uw keuring:

Klik hier om online een afspraak te maken of bel
088-246 04 30

Spoedkeuringen Hoofdpraktijk snelopwegrijbewijskeuringsarts.nl
5 avonden per week 20.00 - 22.00 (Locatie Sloterweg 303, 1171 VC Badhoevedorp (gebouw Atrium)

Spoedkeuringen op zaterdag en zondag in overleg.

LET OP! Bij verhindering dient u 24 uur voor uw afspraak contact op te nemen met ons via 088-246 04 30 of assistent@snelopwegrijbewijskeuringsarts.nl om uw afspraak te verzetten. Bij het niet op tijd melden of niet verschijnen op uw afspraak zijn wij genoodzaakt het volledige keuringsbedrag bij u in rekening te brengen.

Rijbewijs

Groot Rijbewijs

€ 75,-
 


Voor het aanvragen of verlengen van een rijbewijs is het in sommige gevallen verplicht u medisch te laten keuren. Dit geldt voor 75-plussers (rijbewijs A, B en B+E) en voor mensen met gezondheidsbeperkingen


U kunt alles online regelen. U logt in op Mijn CBR met uw DigiD met sms-code. U vult de gezondheidsverklaring in en een CBR adviseur beoordeelt dit. Vervolgens zet het CBR een keuringsverslag klaar in uw persoonlijke mailbox. Op de verwijzingsbrief staat uw unieke ZD-code (ZorgDomein). Deze neemt u mee naar de keuring. Wij werken met ZorgDomein. Dit betekent dat zij met uw persoonlijke ZD-code het keuringsverslag digitaal invullen. Dit verslag wordt dan ook gelijk online doorgestuurd naar het CBR. Uiteindelijk krijgt u van het CBR de einduitslag. Met de goedkeuring en een pasfoto gaat u naar het gemeentehuis om uw nieuwe rijbewijs aan te vragen.

€ 75,-
 


Chauffeurs zitten uren op de weg in hun vrachtwagens. Zij zijn verplicht om zich iedere 5 jaar medisch te laten keuren door een bedrijfsarts voor hun groot rijbewijs C, D en E.U kunt alles online regelen. U logt in op Mijn CBR met uw DigiD met sms-code. U vult de gezondheidsverklaring in en een CBR adviseur beoordeelt dit. Vervolgens zet het CBR een keuringsverslag klaar in uw persoonlijke mailbox. Op de verwijzingsbrief staat uw unieke ZD-code (ZorgDomein). Deze neemt u mee naar de keuring. Wij werken met ZorgDomein. Dit betekent dat zij met uw persoonlijke ZD-code het keuringsverslag digitaal invullen. Dit verslag wordt dan ook gelijk online doorgestuurd naar het CBR. Uiteindelijk krijgt u van het CBR de einduitslag. Met de goedkeuring en een pasfoto gaat u naar het gemeentehuis om uw nieuwe rijbewijs aan te vragen

Taxi rijbewijs

Medische Buspas

€ 75.-
 


Voor het werken als taxichauffeur is het verplicht om een taxipas (chauffeurspas taxi) te hebben. Een taxipas is 5 jaar geldig. Om in aanmerking te komen voor een taxipas dient elke chauffeur naast het vakbekwaamheidsdiploma nog twee documenten te hebben, namelijk een Verklaring Omtrent het Gedrag en een Geneeskundige Verklaring Taxi. Om de Geneeskundige Verklaring Taxi (KIWA) te krijgen moet u medisch gekeurd worden.

€ 75,-
 


Een touringcarchauffeur (die valt onder de CAO Besloten Busvervoer) moet in het bezit zijn van een medische verklaring. Voorheen bekend als de Medibuspas. De buschauffeur dient namelijk op grond van artikel 74 van het Besluit Personenvervoer bij een controle een geldige geneeskundige verklaring te kunnen tonen.